Misno slavlje

Na Humcu proslavljen blagdan svetog Ante

Na sam blagdan svetog Ante na Humcu okupilo se mnoštvo vjernika kako bi proslavili blagdan ovog sveca svega svijeta.
Kultura / Vjera | 13. 06. 2018. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Humac danas je proslavila nebeskog zaštitnika župe, crkve i samostana sv. Antuna Padovanskog.

Na sam blagdan svetog Ante na Humcu okupilo se mnoštvo vjernika kako bi proslavili blagdan ovog sveca svega svijeta, piše Radio Ljubuški.

Podsjećamo, tradicionalno, svake godine 13. lipnja, župa i samostan Humac obilježavaju svetkovinu Svetog Ante na kojoj se okuplja veliki broj vjernika i hodočasnika iz cijele BiH i susjedne Republike Hrvatske. Danas, na sam dan proslave, uz svete ispovijedi i mise od ranih jutarnjih sati, svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je Luigi Pezzuto, nadbiskup, apostolski nuncij u BiH.

Pri kraju misnog slavlja humački župnik fra Ljubo Kurtović zahvalio se , Bogu, sv. Anti, Luigiju Pezzutu, nadbiskupu, apostolskom nunciju u BiH, predvoditeljima i predmoliteljima Devetnica, pjevačima, svim vjernicima i hodočasnicima koji su pohodili svetište u proteklih devet dana, ispovjednicima, čitačima, framašima, prakaraturima, ministrantima, policiji, osoblju Doma zdravlja Ljubuški, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da svetkovina sv. Ante prođe u najboljem redu. Pozdravio je Zaboravljene branitelje koji su došli moliti zagovor sv. Ante da se iznađe političko rješenje njihovim opravdanim zahtjevima. 

Poslije toga je gvardijan fra Dario Dodig, u ime franjevačkog samostana Humac i svog vjerničkog puka, u znak pažnje dolaska na Humac i propovijedi kojom je uputio poziv na svetost, Luigiju Pezzutu, nadbiskupu, apostolskom nunciju u BiH od srca zahvalio na dolasku na Humac i darovao mu jednu sliku svetog Franje koju je nacrtao jedan humački fratar.

Luigi Pezzuto, nadbiskup, apostolski nuncij u BiH na kraju je još jednom zahvalio provincijalu i svim ostalim fratrima za poziv dolaska na Humac koji su mu uputili kao i njihov pastoralni rad.

„Bio je ovo uistinu jedan predivan duhovni trenutak i trenutak molitve“, kazao je nadbiskup Pezzuto i uputio svoj blagoslov svim misnicima. 

Pod misom je pjevao Veliki zbor sv. Ante Humac.

Kopirati
Drag cursor here to close