прот.Кирилл Сладков

Mladić upao u crkvu i izbo nožem dvije osobe

Sveštenik Kiril Sladkov, svjedok jutrošnjeg napada u crkvi u Moskvi, rekao je za TAS S da su dva muškarca izbodena nožem njegovi pomoćnici.
Kultura / Vjera | 16. 02. 2020. u 13:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveštenik Kiril Sladkov, svjedok napada u crkvi u Moskvi, rekao je za TAS S da su dva muškarca izbodena nožem njegovi pomoćnici.

"Tijekom priprema za službu, mladić je pojurio ka oltaru i nožem izbo moje pomoćnike. Želim da zahvalim svim vjernicima i osiguranju koji su uspjeli da neutraliziraju napadača. Zahvaljujem i policiji što je došla na vrijeme i brzo ga uhitila", rekao je sveštenik Crkve Svetog Nikole u glavnom gradu Rusije.

Prema njegovim riječima, muškarac je utrčao u središnji oltar s naočalama, kapuljačom i gumenim rukavicama. Također je slušao glazbu na slušalicama.

Kad su sveštenih i njegovi pomoćnici došli do njega kako bi vidjeli što se događa, muškarac je izvadio nož i ranio dvojicu pomoćnika. Nakon toga su ga svi u crkvi pokušali zaustaviti.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako je napad nožem počinio 26-godišnji stanovnik iz regije Lipetsk. Uspjeli su ga savladati i uhititi.

Trenutno policijski službenici utvrđuju sve okolnosti incidenta i pokrenut će kazneni postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close