Misija

Don Velimir Tomić treba pomoć u izgradnji crkve

Po svom dolasku u tu misiju don Velimir je zatekao stotinjak kršćana. Prije njega, na područje Miseki koje je sada filijala Kisonga dolazili su indijski svećenici.
Kultura / Vjera | 28. 10. 2020. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Misija: Izgradnja crkve u Tanzaniji

Don Velimir Tomić, svećenik Mostarsko – Duvanjske biskupije, 32 godine kao misionar djeluje u Tanzaniji, zemlji na istoku Afrike uz obalu Indijskog oceana. Tamo je sada jedan od rijetkih preostalih misionara iz Europe. Djeluje u nadbiskupiji Arusha, u misiji Svetog Križa u Kisongu gdje je do prije dvije godine s njim bio i don Bernard Marjanović. Sada mu u misiji povremeno pomaže domaći svećenik služeći jednu misu nedjeljom.

Po svom dolasku u tu misiju don Velimir je zatekao stotinjak kršćana. Prije njega, na područje Miseki koje je sada filijala Kisonga dolazili su indijski svećenici. U misiji Kisongo osnovanoj prije pet godina, sada je 3500 vjernika.

U Tanzaniji je prvih deset godina djelovao s don Nikolom Sarićem u Mdabulo. Nakon tih iskustava otišao je te samostalno 12 godina radio u biskupiji Mbulu. Tu je djelovao do završetka misije, jer je domaći biskup vidio da bi biskupija mogla preuzeti misiju, nakon sagrađene kuće za svećenika, velike ambulante, crkve i nekih pratećih objekata, pa i učvršćene zajednice. Odatle je uslijedio dolazak u biskupiju Arusha, u kojoj i danas djeluje.

Biskupija Arusha je jedna od mlađih, iza nje je 50 godina postojanja. Značajna je za taj dio Tanzanije. U blizini je najviši vrh Afrike – Kilimanjaro, zatim Mount Meru. Kroz Arushu prolazi veliki broj turista, jer kroz nju vode putovi za nacionalne parkove. Ona je raznolika, ima nizinskih i brežuljkastih područja. Misija Kisongo je jedno veliko selo s 35 000 ljudi.

Misionar Velimir Tomić nesebično i predano radi preko 30 godina. Vječna borba u oskudnim uvjetima i nevjerojatna duhovna dimenzija koju posjeduje dovela ga je do vrhunca stvaranja gdje mu je potrebna i naša pomoć.

Naime nova crkva u blizini Arushe je gotova ali je potrebno da se radovi završe da bi bila funkcionalna.

Video: Misija u Tanzaniji - Gradnja crkve Kisongo

Stoga je cilj kampanje prikupljanje za radove na izgrađenoj crkvi, a što podrazumijeva: otvore, keramiku, sanitarije, krečenje i dekoriranje unutarnjih i vanjskih zidova, inventar crkve.

Ukupan potreban iznos je minimalno 50.000 EUR.

Kampanja je postavljena na 10.000 EUR i po potrebi će se povećati ako bude većeg interesa i donacija.

Odgovore na sva pitanja možete dobiti na GoGetFunding profilu ili Facebook profilu.

Uplate možete vršiti i na račun :

Papinska misijska djela, Ksaverska cesta 12a, Zagreb
IBAN: HR8323600001500109114
Poziv na broj: 303062
S naznakom: don Velimir Tomić-Tanzanija

Kopirati
Drag cursor here to close