Druženje s Bošnjacima

Ministrica Turković posjetila gradilište islamskog centra u Hrvatskoj

Ministrica je kazala da je izgradnja ovakvog objekta, sa originalnim arhitektonskim rješenjem i unikatnom kupolom u ovim krajevima koja posebno plijeni pažnju
Kultura / Vjera | 28. 09. 2020. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MVP BiH / Turković u Sisku

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković posjetila je u ponedjeljak gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku, u Republici Hrvatskoj te udruženja koja okupljaju Bošnjake u ovom gradu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem efendija Crnkić upoznao je ministricu Turković o tijeku izgradnje ovog važnog centra, koja je započela 2016. godine. Naveo je da se završetak radova očekuje krajem iduće godine, priopćeno je iz MVP-a.

Ministrica je obišla prostorije Islamskog kulturnog centra, a domaćini su predstavili buduće sadržaje u ovom centru. Istaknuto je da se objekt gradi na četiri razine te da će se osim džamije, u njemu nalaziti kongresna dvorana, omladinski klub, restoran s dječjom igraonicom, učionice, knjižnica s čitaonicom i drugi sadržaji.

Foto: MVP BiH / Turković u Sisku

Ministrica je kazala da je izgradnja ovakvog objekta, sa originalnim arhitektonskim rješenjem i unikatnom kupolom u ovim krajevima koja posebno plijeni pažnju, izuzetno važna za Bošnjake u ovom mjestu, ali i sve druge građane.

Glavni imam Crnkić je naglasio da je posjeta ministrice Turković prva posjeta jednog visokog funkcionera iz Bosne i Hercegovine. On je izrazio nadu da će se u budućnosti učvrstiti kvalitetnije veze, posebno kroz rad sa mladim generacijama i povezivanje sa BiH.

Ministrica Turković je tijekom boravka u Sisku posjetila i nekoliko udruženja koja okupljaju Bošnjake u ovom mjestu i Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close