Do 21. srpnja

Merhamet Mostar provodi akcije 'Bosanski kurban' i 'Kurbani u Mekki i Australiji'

U okviru akcije ''BOSANSKI KURBAN'', koja traje do 21. srpanj 2021. godine, ''Merhamet'' će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.
Kultura / Vjera | 06. 07. 2021. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva ''Merhamet'' Mostar tradicionalno i ove godine provodi akcije ''Bosanski kurban'' i akciju ''Kurbani u Mekki i Australiji''.

U okviru akcije ''BOSANSKI KURBAN'', koja traje do 21. srpanj 2021. godine, ''Merhamet'' će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

''Uplatom vaših kurbana u ''Merhametu'' pomažete rad i osiguravate meso za čitavu godinu za 41 Merhametovu narodnu kuhinju i njihove punktove širom BiH, u kojima svakodnevnomo hranimo oko 8.000 socijalno ugroženih građana i njihovih obitelji'', poručuju iz ove ustanove.

''Istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilizirane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine'', izjavio je Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

''Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM i tu nudimo mogućnost da svi oni koji žele mogu prisustvovati klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu i Visokom, te dostavu kubanskog mesa na kućnu adresu za one koji žele zadržati trećinu kurbana za svoju porodicu ''Merhamet'' će primati i donacije za nabavku kurbana iz MEKKE i AUSTRALIJE.

Akciju, koja traje do 19. srpnja, provodi ''Merhamet''' Švedske, a u akciji učestvuje i HO ''Merhamet'' MDD sa svojim organizacionim jedinicama.  Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima. Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 270 KM. Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u kancelariji Regionalnog odbora Mostar i osnovnim odborima u Konjicu i Jablanici u sklopu kojeg djeluje i naš javna kuhinja.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Vakufska banka: 1604600046787940. Sve dodatne informacije se mogu dobiti kod naših sekretara osnovnih odbora na brojeve telefona: RO Mostar: +387 62 800 077 OO Konjic: +387 62 442 105 OO Jablanica: +387 36 752 950 e-mail:[email protected]'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close