Humanitarna organizacija

Marijini obroci stižu u Međugorje

Posjetitelji informativnog centra moći će saznati nešto više o povijesti i nastanku Marijinih obroka pomoću knjiga, filmova, prezentacija, letaka, molitvenih materijala...
Kultura / Vjera | 12. 06. 2018. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marijini obroci, međunarodna humanitarna organizacija za rješavanje problema gladi u svijetu, u lipnju otvara novi informativni centar u Međugorju. Ovo svetište godišnje primi oko milijun hodočasnika i u njemu je davno stvorena ideja o samoj organizaciji, piše Hina.

Posebnost je novog centra u tome što je napravljen od recikliranog kontejnera za prijevoz robe. Inovativni objekt, preuređen u stilu afričke učionice i ukrašen fotografijama iz programa Marijinih obroka, posjetiteljima će pružati informacije o utjecaju gladi u svijetu i jednostavnom rješenju koje nude Marijini obroci koji svaki školski dan prehranjuju više od 1,2 milijuna djece u 15 najsiromašnijih zemalja na svijetu.

Posjetitelji informativnog centra moći će saznati nešto više o povijesti i nastanku Marijinih obroka pomoću knjiga, filmova, prezentacija, letaka, molitvenih materijala... Osoblje i volonteri bit će na raspolaganju gostima koji će se moći poslužiti posnom hranom (kruhom i vodom) u samoposlužnoj kantini.

Marijini obroci su jednostavna ideja koja funkcionira, pružajući djeci dnevni obrok na mjestu obrazovanja. Djeca, koja bi u suprotnom vjerojatno bila prisiljena raditi, prositi ili tražiti ostatke hrane, dolaze u učionicu gdje mogu steći osnovno obrazovanje koje bi moglo biti njihova karta za bijeg iz siromaštva. Marijini obroci okupljaju, poštuju i pomažu ljude svih vjera i ateiste, priopćili su u utorak iz te humanitarne organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close