Glavatičevo

Konjic: Nakon dugo vremena i obnove crkve proslava sv. Jure

"Sad kad imamo obnovljenu crkvu i oltar u njoj, možemo na dostojanstven način proslaviti sv. Juru", rečeno je iz Župe sv. Ivana Krstitelja iz Konjic.
Kultura / Vjera | 17. 04. 2021. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Župa Konjic / Crkva u Glavatičevu

U mjestu Glavatičevo u općini Konjic nakon dugo vremena obnovljena je crkva. Crkva nije u potpunosti obnovljena, ali je u njoj postavljen oltar. Ostvareni su dovoljni uvjeti da se u crkvi može služiti misa.

"Već dugi niz godina nije bilo mise u čast patrona/zaštitnika župe sv. Jure. Sad kad imamo obnovljenu crkvu i oltar u njoj, možemo na dostojanstven način proslaviti sv. Juru", rečeno je iz Župe sv. Ivana Krstitelja iz Konjic.

"Sv. Jure se slavi 23. travnja (petak ove godine), a župljani iz Glavatičeva su uglavnom raseljeni, zbog toga smo odlučili ove godine sv. misu u čast zaštitnika župe Glavatičevo sv. Jure slaviti 24. travnja (subota) u 11:00 sati da bi na misu mogli doći i oni koji su rodom iz Glavatičeva a žive dalje od Glavatičeva i Konjica.

Draga braćo i sestre, ovim putem vas pozivamo da 24. travnja dođete u Glavatičevo i da zajedno slavimo svetu misu i proslovimo sv. Juru, zaštitnika župe Glavatičevo", navode iz Župe sv. Ivana Krstitelja.

❗❗❗GLAVATIČEVO ❗❗❗ Draga braćo i sestre, kao što ste mogli vidjeti u prethodnim objavama na ovoj stranici vezanim za...

Objavljuje Župa sv. Ivana Krstitelja - KonjicČetvrtak, 8. travnja 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close