Posjeta Zagrebu

Kavazović zadovoljan statusom islamske zajednice u RH

Istaknuo je i da je za Bosnu i Hercegovinu Hrvatska zemlja od najveće važnosti te se zauzeo za što bolju suradnju i nastavak pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu.
Kultura / Vjera | 24. 09. 2021. u 15:46 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki muftija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Husein ef. Kavazović izrazio je u petak zadovoljstvo kvalitetnim statusom islamske zajednice u Hrvatskoj, u razgovorima s premijerom Andrejom Plenkovićem, priopćeno je iz Vlade RH.

Predsjednik hrvatske vlade primio je u petak u Banskim dvorima Huseina ef. Kavazovića, a razmijenjena su mišljenja o položaju i djelovanju islamske zajednice u Hrvatskoj kao i o situaciji u Bosni i Hercegovini, kaže se u priopćenju.

Veliki muftija naglasio je svoje veliko zadovoljstvo kvalitetnim statusom islamske zajednice u Hrvatskoj, za koju je ocijenio da u Europi uživa najviša prava i da je odlično integrirana u Hrvatskoj.

Istaknuo je i da je za Bosnu i Hercegovinu Hrvatska zemlja od najveće važnosti te se zauzeo za što bolju suradnju i nastavak pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu.

Plenković je naglasio važnost pronalaska zadovoljavajućih rješenja glede izbornog zakona kako bi se Hrvatima u BiH osigurala njihova demokratska prava te legitimna i pravična politička zastupljenost u institucijama Bosne i Hercegovine na svim razinama, u duhu Daytonsko-pariškog sporazuma, što je ključno za njenu stabilnost i napredak.

Ponovio je punu podršku Hrvatske europskoj integraciji BiH i spremnost na produbljivanje bilateralne suradnje, uz puno poštivanje ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Konstatirano je da su jačanje dijaloga Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini i produbljivanje njihove suradnje i izgradnja partnerskih odnosa od najveće važnosti za boljitak Bosne i Hercegovine, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close