Kavazović

'Podijelite radost Bajrama s obitelji, prijateljima, susjedima'

''Mir koji nam je donio ovaj odabrani mjesec osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i u džematima. Želja nam je da se on prenese i u dane koji su pred nama, da bude svjetlost koja će nas voditi kroz život'', kazao je reisu-l-ulema Kavazović.
Kultura / Vjera | 03. 06. 2019. u 12:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, podsjetivši da su vjernici i ovaj ramazan proveli snažeći svoju vjeru i odlučnost da se istraje na putu dobra.

''Mir koji nam je donio ovaj odabrani mjesec osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i u džematima. Želja nam je da se on prenese i u dane koji su pred nama, da bude svjetlost koja će nas voditi kroz život'',  kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Osvrnuo se i na činjenicu da su Ferhadija džamija u Banja Luci i Aladža džamija u Foči ovog ramazana svake noći bile pune vjernika, koji su odlučni sačuvati svjetlo vjere u jednog Boga, te da to ulijeva novu nadu i čini ponosnom ovu generaciju muslimana koji nisu klonuli duhom.

Reisu–l-ulema je poručio vjernicima da radost Bajrama podijele s obitelji,  susjedima i prijateljima.

Video: Kavazović: Podijelite radost Bajrama s obitelji, prijateljima, susjedima

''Tuga se smanjuje kada se dijeli, a radost samo povećava. Budite s drugima i uz druge. Posebno se pobrinite da sa našim sudjedima nemuslimanima podijelite našu radost, to je nesalomljivi duh Bosne koji prkosi svakom zlu, mržnji i podjelama. Znajte da njega vrijedi čuvati i za njega se boriti '', podvukao je.

Kavazović je podsjetio da je drugog dana Bajrama dan šehida.

''Ne zaboravimo na taj dan one koji više nisu s nama, naše šehide, one koji su živote svoje dali za ove vrijednosti. Obiđimo njihova mezarja i osnažimo se sjećanjem na njihovu žrtvu i doprinos očuvanju domovine '', rekao je.

Reisu-l-ulema IZ u BiH Bajram je čestitao i muslimanima u Sandžaku i Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close