7. siječnja

Kardinal Puljić čestitao Božić episkopima i pravoslavcima u BiH

''MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI! ZAISTA SE RODI!''
Kultura / Vjera | 05. 01. 2021. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom nastupajućeg blagdana Božića, kojega kršćani koji koriste Julijanski kalendar proslavljaju 7. siječnja, vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Vinko kard. Puljić uputio je svoju čestitku.

Istu je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, bihaćko-petrovačkom episkopu Sergiju, zvorničko-tuzlanskom episkopu Fotiju, zahumsko-hercegovačkom vladiki Dimitriju te dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojereju-stavroforu Vladislavu Topaloviću.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

''Primio sam vašu ljubaznu Božićnu čestitku s lijepim željama i porukom, kako za Božić tako i za Novu godinu 2021. nama katolicima. Hvala Vam na tim željama i čestitki. Kako uskoro isto Otajstvo Božića slavite zato uzvraćam čestitku za Božić sa željama da to slavlje donese radost i mir u srca ljudi i obitelji te među narodima.

Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama.

Vama osobno, kao svim vjernicima, svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju Božićnu čestitku drevnim riječima:

MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI !
ZAISTA SE RODI!

U novoj 2021. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i Božji blagoslov.

Uz iskrenu čestitku upućujem i najiskrenije pozdrave u Gospodinu!'', poručio je Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Kopirati
Drag cursor here to close