6. prosinca

Kao nekad pred Božić ove godine se seli u ''Dom mladih''

Direkcija Festivala ''Kao nekad pred Božić'' ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom
Kultura / Vjera | 17. 11. 2017. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

18. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja ''Kao nekad pred Božić 2017'' održat će se 6. prosinca u dvorani ''Dom mladih'' u Sarajevu.

Direkcija Festivala ''Kao nekad pred Božić'' ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, koje će pratiti ovogodišnji Festival ''Kao nekad pred Božić'', s ciljem očuvanja hrvatskog narodnog identiteta i sveukupne bosanskohercegovačke kulture.

''Za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije neophodna su inovativna produkcijska rješenja,  rekoncipiranje i repozicioniranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima, što podrazumijeva i novi, adekvatan, prostorni ambijent. Budući ove godine slavimo značajan jubilej, odnosno osamnaesti rođendan festivala 'Kao nekad pred Božić', Organizacijski odbor Festivala, sastavljen od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, smatrao je da trebamo izići iz ustaljenih, uobičajenih produkcijskih okvira, odnosno  pobjeći od organizacijske i produkcijske  rutine. Upravo zato da bi naša publika i struka vidjeli nešto novo, neočekivano i drukčije, ove godine Festival realiziramo u dvorani 'Doma mladih' u sarajevskoj 'Skenderiji', koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. Mislimo da na taj način donosimo novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne priče, čiji je autor dr. sc. Marijo Pejić'', kazala je PR Festivala Ivana Krstanović.

Kopirati
Drag cursor here to close