Svetac

Kako je sveti Ilija proslavljen u Stocu

Na Ilindan, 20. srpnja, krenula je procesija više tisuća vjernika s predvoditeljem mons. Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim...
Kultura / Vjera | 21. 07. 2019. u 20:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolac je proslavio svoga zaštitnika sv. Iliju Proroka, 20. srpnja 2019., koji je patron župe, dan grada i općine. Za ovaj veliki stolački blagdan Stolac se pripremao više tjedana. Dvadesetak dana prije počeli su kulturno-športski programi, a bliža priprava za Ilindan bila je trodnevnica u župi, pobožnost sv. Iliji i sv. Misa koju su predvodili svećenici, a pod Misama pjevali gosti i stolački župni zborovi.

  

Prvu večer trodnevnice imao je don Antun Pavlović, župnik Hrasna, drugu večer don Ivan Marčić, župni vikar župe sv. Mateja iz Mostara, a treću večer don Pero Pavlović, župnik Rotimlje i Stjepan Krsta.

Na Ilindan, 20. srpnja, krenula je procesija više tisuća vjernika s predvoditeljem mons. Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim, koji je predvodio misno slavlje uz 20-ak svećenika koncelebranata.

  

Odmah poslije Mise slijedio je kulturno-glazbeni program domaćeg Folklornog društva. Na večer kod župne crkve Miroslav Škoro održao je koncert. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close