Svetac

Kako je sveti Ilija proslavljen u Stocu

Na Ilindan, 20. srpnja, krenula je procesija više tisuća vjernika s predvoditeljem mons. Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim...
Kultura / Vjera | 21. 07. 2019. u 20:48 Bljesak.info
Kopirati

Stolac je proslavio svoga zaštitnika sv. Iliju Proroka, 20. srpnja 2019., koji je patron župe, dan grada i općine. Za ovaj veliki stolački blagdan Stolac se pripremao više tjedana. Dvadesetak dana prije počeli su kulturno-športski programi, a bliža priprava za Ilindan bila je trodnevnica u župi, pobožnost sv. Iliji i sv. Misa koju su predvodili svećenici, a pod Misama pjevali gosti i stolački župni zborovi.

  

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu večer trodnevnice imao je don Antun Pavlović, župnik Hrasna, drugu večer don Ivan Marčić, župni vikar župe sv. Mateja iz Mostara, a treću večer don Pero Pavlović, župnik Rotimlje i Stjepan Krsta.

Na Ilindan, 20. srpnja, krenula je procesija više tisuća vjernika s predvoditeljem mons. Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim, koji je predvodio misno slavlje uz 20-ak svećenika koncelebranata.

  

Odmah poslije Mise slijedio je kulturno-glazbeni program domaćeg Folklornog društva. Na večer kod župne crkve Miroslav Škoro održao je koncert. 

 

Kopirati