Drvena konstrukcija

Ispred Notre Dame bi mogla biti izgrađena privremena katedrala

Rektor katedrale Patrick Chauvet je potvrdio da bi mogla biti izgrađena privremena katedrala dok traje obnova Notre Dame.
Kultura / Vjera | 18. 04. 2019. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privremena drvena katedrala mogla bi biti izgrađena ispred crkve Notre Dame u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova, javlja Anadolija.

Rektor katedrale Patrick Chauvet je potvrdio da bi mogla biti izgrađena privremena katedrala dok traje obnova Notre Dame.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo složila se da bi gradske vlasti mogle iznajmiti dio trga ispred katedrale za privremenu zgradu.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je da želi da obnova bude završena u roku od pet godina, iako su neki stručnjaci kazali da je to previše ambiciozno.

Požar u srednjovjekovnom simbolu Pariza i Francuske izbio je u ponedjeljak u 18,50 sati po lokalnom vremenu. Vatrena stihija u potpunosti je uništila krov i 93 metra visoki toranj na katedrali.

Više od 500 vatrogasaca sudjelovalo je u gašenju požara i uz velike napore uspjeli su spasiti sjeverni toranj sa zvonom i glavni objekat katedrale.

Kopirati
Drag cursor here to close