Potpisani ugovori

Islamska zajednica dala 400 tisuća maraka za stipendije

Poručio im je da potpisivanjem ugovora za stipendije, navode iz IZ, preuzimaju i emanet da marljivo uče
Kultura / Vjera | 18. 01. 2020. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenicima i studentima u subotu je u Sarajevu uručeno 160 ugovora za stipendije iz Fonda Bejtu-l-mal Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Već šestu godinu zaredom Ured za društvenu brigu raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima. Od 732 zahtjeva prispjela zahtjeva prioritet za odabir stipendista imali su učenici i studenti sa najboljim prosjekom, oni sa slabijim socijalnim statusom, koji žive u višečlanim obiteljima u kojima nema stalno zaposlenih.

Dosadašnju realizaciju dodjele stipendija predstavio je Ibrahim Malanović, rukovoditelj Ureda za društvenu brigu, te izrazio nadu da će im olakšati njihovo školovanje, priopćeno je iz Islamske zajednice.

Foto: PR / Dodjela stipendija IZ BIH

Poručio im je da potpisivanjem ugovora za stipendije, navode iz IZ, preuzimaju i emanet da marljivo uče, da budu otvorenih srca, dobri i plemeniti prema svakome, a identitet svoje zemlje i pripadnost vjeri islamu da potvrđuju dobrim djelima, ma gdje bili.

Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i financijske poslove Rijaseta Islamske zajednice je ovom prilikom rekao da Islamska zajednica u BiH, radi važnosti obrazovanja jednog društva, iz godine u godinu povećava iznos sredstava za stipendiranje mladih ljudi.

Za školsku 2019./20. godinu putem Ureda za društvenu brigu ugovore o stipendiranju potpisalo je 100 studenata, 40 učenika srednjih škola, 13 učenika i 7 studenata sa posebnim potrebama, 18 učenika generacije u medresama, 10 stipendija za pobjednike na natjecanju iz Sire Allahovog poslanika koje je provela Uprava za obrazovanje i znanost, odnosno Odjel za vjeronauk sa nastavnicima i profesorima vjeronauke u školama, te 10 stipendija učenicima i studentima u Sandžaku.

Rijaset, podsjećaju iz Islamske zajednice, za stipendije u 2020. godini izdvojio je 400 tisuća marka.

Kopirati
Drag cursor here to close