Za 36. obljetnicu

Hodočastili 120 kilometara: Trideset hodočasnika iz Rame pješke došlo u Međugorje

Kultura / Vjera | 26. 06. 2017. u 16:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja mnogi su hodočasnici u Međugorje stigli pješice. Među njima je i skupina od trideset hodočasnika iz Rame, koji godinama hodočaste Kraljici mira.

Pošli su na ovaj put u jutarnjim satima u petak 23. lipnja, a stigli u nedjelju 25. lipnja prijepodne, tj. na obljetnicu Gospinih ukazanja. Svi su došli sa svojim osobnim problemima, zavjetima i željama, a kako bi svojom poniznom i ustrajnom molitvom zahvalili Gospi na darovima i bili sudionicima ove proslave.

Sudionice ovoga hodočašća iz Rame su i sestre Anđela i Zrinka. Anđeli je ovo drugo hodočašće, a Zrinki prvo. Anđela je za program Radiopostaje „Mir” Međugorje kazala: „Prvi puta je bila zahvala Gospi za jednu učinjenu milost, a ove godine srce me je vuklo kako bih se zahvalila za život i za svoju obitelj.”

Zrinka ističe kako je na hodočašće pošla jednim dijelom na nagovor sestre, ali je i ona, kao i ostali hodočasnici, osjetila poziv i poticaj poći: „Nije bilo lako, ali što je najbitnije, svi smo stigli i presretni smo. Svi mi osjetimo mir kada dođemo. Ovo je doista posebno mjesto.”

Hodočasnici pješaci iz Rame su istaknuli gostoprimstvo ljudi koji su ih i ove godine tijekom hodočašća primili, pruživši im smještaj i hranu.

Kopirati
Drag cursor here to close