Uoči obljetnice ukazanja

Hodočasnici iz cijelog svijeta stižu u Međugorje, očekuju se gužve

Deseci hodočasnika već pristižu iz cijelog svijeta
Kultura / Vjera | 16. 06. 2019. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Jučer je u Međugorju počela devetnica Kraljici Mira. Svakoga dana u 16 sati u ovih devet dana molit će se krunica na Podbrdu kao zajednička priprava za 38. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Deseci hodočasnika iz cijeloga svijeta već pristižu u Međugorje. Šestero vidjelaca i gotovo četiri desetljeća poslije i danas tvrdi da im Gospa neprestano šalje poruke o miru, vjeri i pokori, obraćenju, molitvi i postu. Troje vidjelaca, kako tvrde, imaju svakodnevna, a troje godišnja Gospina ukazanj, piše Večenrji list.

Svakodnevno se prema Gospinu kipu na Podbrdu, a posebice u ovoj devetnici, Kraljici Mira neprekidno uspinju skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Tijekom dana u Međugorju se svete mise slave na različitim jezicima, a večernji molitveni program na vanjskom oltaru župne crkve započinje molitvom krunice u 18 sati. Sat kasnije je sveta misa.

U ponedjeljak, 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i uočnicu 38. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., u šest sati ujutro krenut će međunarodna Hodnja mira od Franjevačkoga samostana na Humcu do međugorske župne crkve sv. Jakova.

Hodnju mira 1992. je pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s fra Slavkom Barbarićem i još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti. U utorak, 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju.

Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, a središnja svečana sv. misa bit će u 19 sati. Slijedi redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti Oltarski Sakrament bit će izložen u crkvi do 7 sati.

Brojni hodočasnici u  Međugorje dolaze i pješice. Očekuju se gužve u prometu pa se vozačima apelira na pojačan oprez i sporiju vožnju.

Kopirati
Drag cursor here to close