Posjeta Ljubuškom

Grlić Radman: Hercegovački fratri čuvari su hrvatskog identiteta

Grlić Radman je zajedno sa suradnicima posjetio Franjevački samostan na Humcu gdje je naglasio kako je nužno sustavno brinuti o unaprjeđenju položaja Hrvata u BiH.
Kultura / Vjera | 03. 02. 2021. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pri posjetu franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu i najstarijem muzeju u BiH, svjedočimo predanosti hercegovačkih fratara, koji su naraštajima samozatajno prikupljali, čuvali i izučavali materijalne tragove prošlosti svoje zemlje i hrvatskog kulturnog i nacionalnog identiteta", istaknuo je ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u svojoj posjeti Ljubuškom.

Naime, Grlić Radman je zajedno sa suradnicima posjetio Franjevački samostan na Humcu gdje je naglasio kako je nužno sustavno brinuti o unaprjeđenju položaja Hrvata u BiH.

Ministra je u samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu ugostio fra Dario Dodig koji je u kratkim crtama opisao povijest samostana, najstarijeg muzeja u Bosni i Hercegovini i galerije "Majka".

Grlić Radman u Ljubuškom se sastao sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josipom Brkićem, gradonačelnikom Vedranom Markotićem, predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, dopredsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministrom financija Tonijem Kraljevićem i predsjednikom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivanom Jelčićem.

Kopirati
Drag cursor here to close