Hrvatski generalski zbor

Fra Ivan Ševo dobio plaketu od Krešića i Rojsa

Uoči dodjele priznanja fratar se zahvalio onima bez čije bi potpore Franjevačka crkva u Mostaru teško bila ponovo izgrađena nakon ratnih događanja.
Kultura / Vjera | 21. 08. 2018. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HrSvijet. / Dodjela plakete fra Ševi

Generali Marinko Krešić i Ljubo Ćesić Rojs uručili su ovih dana plaketu Hrvatskog generalskog zbora aktualnom generalnom vikaru Hercegovačke franjevačke provincije i predratnom, ratnom i poratnom gvardijanu Franjevačkog samostana u Mostaru, fra Ivanu Ševi.

''Priznanje koje sam danas primio iz ruku uglednih članova Hrvatskog generalskog zbora shvaćam i primam s dubokom osobnom zahvalnošću, jer u tome vidim javno priznanje svega onoga što smo u tim nevoljnim vremenima zajednički i junački činili – mislim na sve redovničku braću ovoga samostana'', rekao je fra Ševo, piše hrsvijet.net.

Fra Ševo dodaje kako ''godinama smo s velikim zalaganjem pružali znatnu pomoć u hrani i drugim potrepštinama preko samostanskog Caritasa, i to svim ljudima, koji su pokucali na naša vrata. Na to smo posebno ponosni. Zahvalan sam HGZ na ovom priznanju, i to svakom generalu osobno i svima skupa kao instituciji'', rekao je.

Uoči dodjele priznanja fratar se zahvalio onima bez čije bi potpore, navodi hrsvijet, franjevačka crkva sv. Petra i Pavla u Mostaru teško bila ponovo izgrađena nakon ratnih događanja.

''Među najveće i najpresudnije naše dobročinitelje spadaju poglavito ključni ljudi u državi i vladi Republike Hrvatske. To su pokojni predsjednik Franjo Tuđman i ministar Gojko Šušak, dični sin Hercegovine. Njima su se pridružili brojni dužnosnici kako iz Hrvatske, tako iz Bosne i Hercegovine. Sve ih s istom ljubavlju uključujemo od početka do današnjeg dana – i to svakoga osobno. Svima smo im jako zahvalni za svaku i velikodušnu pomoć'', rekao je fra Ševo.

Kopirati
Drag cursor here to close