Stav IZ BiH

Ef. Kavazović o migrantima: Rješavanje krize bez politikantstva

Vlasti na svim razinama, navode, moraju preuzeti odgovornost i pomoći da se ovaj problem riješi zajedno s Europskom unijom
Kultura / Vjera | 30. 12. 2020. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je u srijedu apel svim domaćim i međunarodnim čimbenicima da se ozbiljno, bez politikantstva i sitnih dnevnopolitičkih interesa, angažiraju oko rješavanja migrantske krize, priopćeno je iz IZ BiH.

Reisu-l-ulema je u priopćenju istaknuo da razumije sve sigurnosne aspekte problema ilegalnih migracija, kao i to da ovaj problem ne može pasti samo na nekoliko lokalnih zajednica u BiH da se same s njim nose, ali da je neprihvatljivo tretiranje migranata na način na koji se to čini ovih dana.

Vlasti na svim razinama, navode, moraju preuzeti odgovornost i pomoći da se ovaj problem riješi zajedno s Europskom unijom (EU), međunarodnim organizacijama i državama iz kojih migranti dolaze i nitko od njih ne može ponašati kao da to nije i njihov problem.

''Neljudski i ponižavajući tretman ovih ljudi je sramota za biH, ali i Europu. Mi tako ne tretiramo ljude koji su u stanju potrebe. I dok se traga za načinima kako će se BiH i EU zaštititi od ilegalnih migracija jako je bitno da one ostanu otvorene za izbjeglice i one koji su potrebni naše zaštite, a da se s onim ljudima koji su žrtve trgovine ljudima ili ekonomski migranti postupa humano i s ljudskim dignitetom'', kaže u priopćenju reisu-l-uleme Kavazovića.

Kopirati
Drag cursor here to close