Mladi iz cijele Hrvatske

Drvarski mališani predstavljali BiH na vjerskom ljetnom kampu

Cilj kampa bio je pružiti mladima vjerski sadržaj na zanimljiv način te ih dovesti do osobnog odnosa s Bogom.
Kultura / Vjera | 05. 07. 2021. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: IKA / Drvarski mališani predstavljali BiH na vjerskom ljetnom kampu 

Inicijativa Teen Holy Spirit (THS) Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom je od 28. lipnja do 2. srpnja kod Trogira po prvi put organizirala ljetni kamp za mlade.

Pod vodstvom nacionalnog koordinatora za mlade Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetome Matije Ricova, voditelja zajednice Nanovo rođeni iz zagrebačkog Botinca Miše Lukende i župnika župe Drvar don Davora Klečine.

Mladi u dobi od 10 do 17 godina, točnije njih 110,  iz župa i karizmatskih zajednica diljem Republike Hrvatske te iz župe Drvar u Bosni i Hercegovini provelo je nekoliko dana u kampu Seget u blizini Trogira.

Cilj kampa bio je pružiti mladima vjerski sadržaj na zanimljiv način te ih dovesti do osobnog odnosa s Bogom. Ideja je nastala zbog prepoznate potrebe da se djeci u toj osjetljivoj dobi pruži konkretna pastoralna briga.

Ljetni kamp 

Da njihovi učitelji života ne bi isključivo bili društvene mreže, filmovi, a često i štetan internetski sadržaj, nastala je inicijativa THS.

U vrijeme pandemije, krenuli su redoviti online susreti na kojima su mladi svjedočili vjeru mladima, prenosi IKA

Kruna tih susreta je održani ljetni kamp na kojem su mladi iz 20-ak župnih i molitvenih zajednica zajedno molili, slavili Gospodina i družili se.

Imali su priliku upoznati vršnjake iz raznih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine te zajedno s njima bolje upoznati i učvrstiti svoju vjeru.

Po uzoru na blaženog Ivana Merza 

Kamp je, kao i cijela inicijativa, bio nadahnut formacijom mladih po uzoru na blaženog Ivana Merza. Na taj su se način animatori potrudili mladima pružiti formaciju na četiri razine – duhovnoj, tjelesnoj, socijalnoj i intelektualnoj.

Vođeni nagovorima, razmatranjima, ali i osobnim svjedočanstvima animatora, mladi su promišljali o biblijskim tekstovima, pokušali ih primijeniti u svojem življenju te upoznati Božju Riječ kao živu.

 Kroz druženje i igre mladi su imali priliku upoznati kako Bog djeluje kroz zajedništvo, a dan bi završavao euharistijskim klanjanjem.

Obogaćeni poticajnim riječima tri gosta, banjolučkog biskupa Franje Komarice, voditelja hrvatske katoličke misije u Parizu don Stjepana Lončara i Mije Barade, mladi su s kampa otišli ohrabreni da svoja iskustva šire svojim obiteljima i prijateljima.

Kopirati
Drag cursor here to close