Promocija dostojanstva

Drvar: Svetom misom obilježen Dan medija u BiH

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić
Kultura / Vjera | 29. 09. 2019. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini obilježila je 53. Svjetski dan društvenih komunikacija u BiH svetom misom u privremenom liturgijskom prostoru u župi Banjolučke biskupije sv. Josipa u Drvaru.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, priopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije (KTA).

Foto: KTA / Svetom misom obilježen Dan medija u BiH 2019.

Koncelebrirala su šestorica svećenika među kojima: ravnatelj mjesečnika Hercegovačke franjevačke provincije ''Naša ognjišta'' fra Gabrijel Mioč, ravnatelj Radio Marije BiH p. Mato Anić iz zajednice Družbe Isusove u Sarajevu, bivši dugogodišnji ravnatelj mjesečnika Franjevačke provincije Bosne Srebrene ''Svjetlo riječi'' fra Marijan Karaula i generalni tajnik BK BiH i glavni urednik Katoličke tiskovne agencije BK BIH mons. Ivo Tomašević.

U koncelebraciji je bio i fra Stanko Mabić, odgojitelj novaka i postulanata Hercegovačke franjevačke provincije, koji su skladno animirali liturgijsko pjevanje i čitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Foto: KTA / Svetom misom obilježen Dan medija u BiH 2019.

Biskup Vukšić istaknuo je u svojoj molitvi u Drvaru da svatko da svoj doprinos u izgradnji i učvršćenju sloge među ljudima, priopćeno je iz KTA.

''Po zagovoru svetoga Franje Saleškoga, zaštitnika novinara, i po zagovoru svetoga Josipa, zaručnika Bogorodičina i zaštitnika župe Drvar, neka dragi Bog učini te u cijelomu svijetu svi djelatnici u sredstvima društvenih komunikacija, svi kršćani, svi ljudi i svaka vlast dadu svoj doprinos za izgradnju i učvršćenje stvarnoga zajedništva i sloge među ljudima. Neka promiču dostojanstvo i prava ljudske osobe, opće dobro i šire istinu. U njihov zagovor preporučujemo također opravdana očekivanja drvarskih katolika te živote i plemenita nastojanja svih javnih djelatnika'', rekao je biskup.

Kopirati
Drag cursor here to close