'Misijska nedjelja'

Druženje u Mostaru: Grah za misijsko auto

Mnogobrojnim vjernicima, koju su nakon svete mise ostali na zejdničkom objedu, obratio se Filip Sučić, dugogodišnji misionar iz Konga
Kultura / Vjera | 22. 10. 2018. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franjevački samostan svetoga Petra i Pavla, Župa svetog Petra i Pavla, Franjevački svjetovni red, Frama, Campanile i Dompes organizirali su 'Misijsku juhu' nakon pučke svete mise na Misijsku nedjelju, 21. listopada.

Mostarke i Mostarci nisu morali kuhati ručak, nego su došli s obitelji na objed ispred crkve, služio se kuhani grah, a nakon toga imali su prigodu dati milodar za misije u Kongu.

Sav prikupljeni prilog ide za kupnju terenskog automobila misionaru fra. Peri Čuiću koji je već punih 30 godina u misijama u Kongu.

Mnogobrojnim vjernicima, koju su nakon svete mise ostali na zejdničkom objedu, obratio se Filip Sučić, dugogodišnji misionar iz Konga koji se je okupljenim vjernicima zahvalio na dobrotvornom prilogu i prije samog ručka pomolio na jeziku Kilba koje koristi petomiliunsko pleme Bulba iz Konga.

Ovaj hercegovački franjevac je pune 34 godine proveo u Kongu šireći riječi evanđelja i pomažući ljudima koji žive u vrlo teškim uvjetima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close