Mostarski svećenik

Don Galić: Tijekom pandemije naša srca ne smiju otići u karantenu

Svećenik tvrdi kako vjernici tijekom pandemije trebaju preispitati svoj odnos prema Bogu, ali i prema zemlji.
Kultura / Vjera | 26. 03. 2020. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo u jednom vremenu kušnje u kojem doista ne treba paničariti nego pokazati plodove svog života'', kazao je za Običan radio don Josip Galić, župnik župe Presvetoga srca Isusova Potoci.

Župnik ističe kako se u ovom razdoblju ne smije nastupati kao oni koji sijaju beznađe i strah, iako se, tvrdi, neki vjernici tako ponašaju.

''Bog nas upozorava i to moramo tako promatrati, ali ovo vrijeme fizičke karantene, rekao bih, ne smijemo zaboraviti da naša srce ne smiju ići u karantenu. Ovo vrijeme ja promatram, kao vrijeme, kako kaže moderni jezik, kada se moramo restartirati'', rekao je don Galić.

Svećenik tvrdi kako vjernici tijekom pandemije trebaju preispitati svoj odnos prema Bogu, ali i prema zemlji.

''Isus nas upozorava upravo na takva vremena, da budemo budni, da budemo oprezni, u svako doba moliti se. Zapravo bdite i molite su posljednje riječi Isusove, prije njegove muke i smrti'', kazao je u razgovoru za Običan radio.

Župnik Galić naglašava kako je bilo i mnogo gorih situacija iz kojih se izvukao katolički puk, ali je čvrstog stava kako iz trenutne situacije treba izaći kao još bolji čovjek.

Kopirati
Drag cursor here to close