Dan tišine

Đavao je sišao na zemlju, otočani ne izlaze iz kuća, ulice su puste, aerodromi ne rade ...

Na Dan tišine život na Baliju gotovo da u potpunosti stane. Čak i oni koji nisu pripadnici hinduizma trebaju poštovati pravilo o neizlasku na ulice.
Kultura / Vjera | 07. 03. 2019. u 10:01 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici indonežanskog otoka Bali počeli su obilježavati praznik Nyepi ili Dan tišine zbog kojeg danas neće izlaziti iz svojih kuća, neće raditi niti će se moći služiti internetom.

Praznik je nastupio u šest sati po lokalnom vremenu. Na Dan tišine život na Baliju gotovo da u potpunosti stane. Čak i oni koji nisu pripadnici hinduizma trebaju poštovati pravilo o neizlasku na ulice. Hindusi vjeruju da taj dan đavo "silazi na zemlju" zbog čega 24 sata ne izlaze iz kuće i ne rade gotovo ništa.

Dan tišine posvećen je postu, meditaciji i tišini i posebno se obilježava na Baliju, gdje živi oko četiri milijuna Indonežana. Tada nema prometa, ne pale se svjetla noću i cijeli otok je u tišini.

Ove godine na Baliju je zatvoren i aerodrom, ulice i plaže su puste, a njima patrolira jedino policija kako bi pratila da li se ograničenja poštuju.

Obustavljen je i pomorski i zračni promet, a zabranjeno je i prometovanje vozila, izuzev hitne pomoći. 

Turisti koji su se danas našli na Baliju, da bi izbjegli zabrane i ograničenja, odlučili su preći na otok Lombok, koji se nalazi u blizini.

Kopirati
Drag cursor here to close