Ovo je BiH

VIDEO | Đakon Branislav Rajković sa Arminom Muzaferijom izvodi ilahiju

Pogledajte kako đakon Branislav Rajković sa Arminom Muzaferijom izvodi ilahiju "Dođi vidi ašk šta čini"
Kultura / Vjera | 29. 09. 2020. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Armin Muzaferija sinoć je održao svoj prvi koncert u Trebinju. Zbog epidemioloških mjera koncertu nije mogao nazočiti veći broj posjetitelja, ali to nije spriječilo Muzaferiju i njegov bend da naprave lijepu glazbenu priču.

''Bh. turneja za mene traje dok ne obiđem svako mjesto u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini. Trebinje je jedan od najljepših gradova BiH, a isto važi i za stanovnike koji su nas srdačno dočekali. Iako su još uvijek na snazi mjere zbog epidemije uz poštivanje pravila imali smo nezaboravno veče u srcu trebinjske čaršije'', kaže Armin Muzaferija koji dodaje da je pokrovitelj koncerta bilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu s ministrom Edinom Ramićem i BH Telecom.

Ovoj posebnoj umjetničkoj večeri lijepih melodija nazočili su muftija mostarski Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak, te đakon Branislav Rajković. Na opće oduševljenje prisutnih, Armin je pozvao đakona Rajkovića na scenu gdje su zajedno izveli ilahiju “Dođi vidi ašk što čini” uz poruku da nam je obaveza, a ne stvar izbora da gradimo mostove i promoviramo univerzalne vrijednosti.

Kako je izgledao taj dio nastupa možete pogledati na službenoj Facebook stranici Armina Muzaferije:



Kopirati
Drag cursor here to close