Nadbiskup Schoenborn

''Crkva je imenovanjem Hosera priznala dobre plodove Međugorja''

Utjecajni bečki nadbiskup Schoenborn iznimno afirmativno govori o Međugorju.
Kultura / Vjera | 03. 08. 2018. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborn ocijenio je u pismu upućenom mladima okupljenim na Mladifestu u Međugorju kako je imenovanjem apostolskog vizitatora poljskog nadbiskupa Henryka Hosera "Katolička crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja"

"Imenovanje stalnog apostolskog vizitatora je znak velikog poštovanja i priznanja. S tim je Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja. Nadbiskup Hoser je sada osobni predstavnik Svetog Oca za župu i hodočasnike Međugorja", napisao je u poruci mladima bečki nadbiskup koja je pročitana s vanjskog oltara u Međugorju.

Dodao je kako je Hoserov dolazak posebno važan upravo zbog prihvaćanja Gospinih poruka.

"Za vas, dragi prijatelji, koji ste unatoč vrućini došli Gospi, kako biste molili, ispovijedali se i slavili, taj Papin znak je veliko ohrabrenje, da gledamo u Mariju i njenu riječ slijedimo: 'Činite, što vam Isus kaže'", navodi nadbiskup Beča.

Pri tome je pozvao mlade da se mole za papu Franju i za njega "za posebno blagoslovljene dane kod Gospe".

Utjecajni bečki nadbiskup Schoenborn iznimno afirmativno govori o Međugorju. Prvi put je u tome svjetski poznatom hodočasničkom mjestu bio 2010. kada je ustvrdio "da Gospa nije izabrala baš najjednostavnija brda" te je ustvrdio kako ga u Međugorju fascinira koherentnost s drugim marijanskim svetištima i mjestima ukazanja.

Više desetaka tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta i više stotina svećenika okupilo se u Međugorju gdje se održava 29. međunarodni molitveni susret Mladifest pod geslom 'Živjeti od Božje riječi'. Uz molitvu mladi provode vrijeme slušajući životna svjedočanstva vršnjaka, sudjeluju u procesijama, klanjanju, molitvi krunice, koncertima i pjesmi.

Uoči ovogodišnjeg susreta mladih papa Franjo je imenovao poljskog nadbiskupa Henryka Hosera za apostolskog vizitatora za Međugorje koji bi se trebao baviti, kako je službeno rečeno, brigom za pastoral.

U središtu međugorskog fenomena su Gospina ukazanja koju zbog poruka koje šalje preko vidjelaca nazivaju Kraljicom mira. Sveta Stolica o tome još uvijek nije donijela pravorijek, a priznanju se protivi mjesni biskup Ratko Perić nazivajući ukazanja nevjerodostojnim. Ranije je nadbiskup Hoser ustvrdio kako će Crkva najvjerojatnije priznati nadnaravnost Gospinih ukazanja do kojih je došlo tijekom prvih sedam dana 1981.

Kopirati
Drag cursor here to close