Sakramenti

Čitluk: Krizmalo se 75 mladih, pričestilo se 71 dijete

Mališani primili sakrament Prve svete pričesti
Kultura / Vjera | 22. 04. 2018. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku 71 prvopričesnik primio je danas sakrament Prve svete pričesti. Misno slavlje na kojem je 36 prvopričesnika i 25 prvopričesnica primilo sakrament Prve svete pričesti predvodio je fra Goran Azinović, župni vikar u župi Krista Kralja Čitluk.

Nakon što su djeca, odjevena u svečano ruho, u procesiji ušla u župnu crkvu, fra Goran Azinović započeo je misno slavlje na kojemu je propovijedajući poslao nekoliko snažnih poruka djeci i njihovim roditeljima, piše Čitluk.ba.

Tijekom svete mise prvopričesnici su za svoje roditelje i ostale vjernike upriličili prigodan program kojim su ujedno sudjelovali u molitvi vjernika, prinošenju darova i zahvali, kojeg je s prvopričesnicima s mnogo umijeća pripremila časna sestra Slavica Kožul.

 Inače svojim nastupom u pjevanim dijelovima svete mise današnju svečanost uveličali su članovi Malog župnog zbora. Pred kraj mise sve okupljene Mali župni zbor oduševio je izvedbom skladbe „Dođite kličite Bogu svom“ s kojom će se čitlučki zbor predstaviti na Zlatnoj harfi.

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić na jučerašnjem misnom slavlju u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku podijelio je sakrament svete potvrde.

Ukupno 75 mladih, 34 krizmanice i 41 krizmanik, primilo je sakrament svete potvrde na misnom slavlju koje je predvodio msgr. Ratko Perić u suslavlju s dekanom Broćanskog dekanata don Đurom Benderom, čitlučkim župnikom fra Mirom Šegom i još nekoliko svećenika.

Na početku misnog slavlja budući krizmanici, skrušeni u molitvi, pozdravili su biskupa Perića te ga zamolili da im podijeli sakrament svete potvrde kako bi primajući ovaj sakrament potvrdili svoju vjeru i pripadnost Crkvi.

U prigodnoj propovijedi, na poseban način namijenjenoj krizmanicima, msgr. Ratko Perić govorio je o dvije kategorije onih koji su pratili Isusa, tri službe vezane za apostolski poziv i naglasio da tijelo ne vrijedi ništa ako nema duha jer je duh onaj koji oživljuje.

Također, msgr. Ratko Perić se raspitao za buduća duhovna zvanja u župi Krista Kralja, naglasio važnost svećenika i govorio o primjeru blaženog Alojzija Stepinca i njegove majke.

Na kraju  misnog slavlja krizmanici su biskupu Periću uručili prigodne darove, a zahvalu biskupu Periću uputio je i župnik župe Krista Kralja Čitluk fra Miro Šego.

Valja kazati da je misno slavlje pjesmom uveličao Veliki župni zbor pod vodstvom s. Slavice Kožul.

 

Kopirati
Drag cursor here to close