Godišnjica ukazanja

Čitlučani hodočašćem zahvalili Gospi

Zahvalu svim sudionicima hodočašća uputio je i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.
Kultura / Vjera | 24. 06. 2020. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Krista Kralja – Čitluk i Udruga Gospin zavjet u srijedu su organizirali zavjetno hodočašće od Čitluk do Međugorja u kojemu su sudjelovali mnogobrojni Brotnjaci.

Povodom 39. godišnjice Gospinih ukazanja organizatori hodočašća, ali i svi sudionici, uputili su zahvalu Gospi za sve primljene darove, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Prvo ovakvo zavjetno hodočašće započelo je ispred crkve Krista Kralja, a na putu do Međugorja koloni hodočasnika priključivali su se i hodočasnici iz ostalih mjesta koji su se pridružili molitvi i pjevanju u čast i slavu Blaženoj Djevici Mariji.

Hodočasnike na njihovom cilju, ispred crkve sv. Jakova, dočekali su svećenici na službi u župi Međugorje na čelu sa župnikom fra Marinkom Šakotom. Fra Marinko je srdačno pozdravio pristigle hodočasnike i kazao kako je jako lijepo i čudesno da su u prilici dočekati veliki broj Brotnjaka koji organizirano hodočaste u Međugorje i na taj način zahvaljuju Gospi.

''Što reći. Rekao bih dvije riječi, dva trenutka su meni važna, a to su: buđenje i zahvalnost. Svima nam je potrebno buđenje. Obljetnica Gospinog ukazanja je poziv na buđenje, poziv da postanemo svjesni tko je došao k nama i na što nas poziva. Drugo je zahvalnost… Svako hodočašće je poziv da se odazovemo Gospinom pozivu. Vi ste se odazvali danas i hvala vam što ste došli'', kazao je fra Marinko Šakota i zahvalio fra Miri Šegi što je sa svojim suradnicima organizirao hodočašće.

Zahvalu svim sudionicima hodočašća uputio je i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk, priopćeno je iz Općine Čitluk.

''Hvala svima vama iz župe Krista Kralja – Čitluk, ali i svim drugim Brotnjacima koji su se pridružili. Pridružili su nam se hodočasnici iz župe Gradina, iz Gradnića, Čerina, međugorske župe i drugih župa u ovoj hodnji. Nadam se i vjerujem, ušli smo danas u četrdesetu obljetnicu, ako nas Bog poživi i bude zdravlja, ako nas ne smetu nekakvim drugim zabranama, dogodine ćemo organizirati da na hodočašće sa svojih pozicija krene cijelo Brotnjo. Na taj način iskazat ćemo zahvalnost Gospi'', poručio je fra Miro Šego, nakon čega je hodočasnike pozvao da sudjeluju u molitvenom programu i večernjoj svetoj misi a na poseban način u molitvi sedam Očenaša.

Kopirati
Drag cursor here to close