Cvjećari okupirali trg

Cijene cvijeća za Dušni dan u Čapljini iste kao prošlih godina

Osim glavnog trga u Čapljini, cvjećari su ''okupirali'' još nekoliko prometnijih pozicija u samom središtu grada.
Kultura / Vjera | 31. 10. 2017. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, 1. i 2. studenog, katolički vjernici na poseban se način prisjećaju pokojnika, kada na njihove grobove nose cvijeće i palimo svijeće.

Ovi dani prilika su za one koji se bave uzgojem cvijeća da prodaju i dobro zarade na prodaji cvijeća.

Na Trgu kralja Tomislava u Čapljini najveća je koncentracija prodavača i gdje je najveća ponuda.

Osim prodaje na Trgu kralja Tomislava, nekoliko prodavača odlučilo je potražiti i bolja mjesta za prodaju, pa su svoje cvijeće izložili kod robne kuće ''Čapljinka'', na Veletržnici, u blizini grobalja te uz magistralne ceste i druge prometnice.

Ponuda na trgu je zaista raznovrsna; krizanteme, lončanice, ikebane, raznih oblika i boja. Cijena krizantema u lončanicama kreće se između 5 do 8 KM, dok ćete za ikebanu, ovisno o broju cvjetova u njoj, veličini i aranžmanu, izdvojiti između 1o i 20 KM.

Uz cvijeće široka je ponuda i svijeća, odnosno lampiona, čije se cijene kreću od 0,50 KM (najmanji), pa sve do 8 KM (najveći). Također, prodaju se i svijeće na baterije koje ''titraju'' 120 dana, a čija cijena iznosi od 8 do 15 KM, također ovisno o veličini.

Kako ističu prodavači proteklih par dana kupci su većinom dolazili da se raspitaju za cijene, a najveća navala očekuje se danas i sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close