Apel

Caritas poziva za pomoć migrantima

Prema procjenama UNHCR-a u BiH trenutno boravi oko 5 tisuća migranata, uglavnom smješteni u prihvatne centre.
Kultura / Vjera | 07. 02. 2019. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema procjenama UNHCR-a i IOM-a u BiH trenutno boravi oko 5 tisuća migranata, uglavnom smješteni u prihvatne centre u Salakovcu, Delijašu, Hadžićima, Doboju jug, Velikoj Kladuši – Miral, Cazinu u hotelu Sedra, Sarajevu i Bihaću u studentskom domu i bivšoj tvornici BIRA.

Kroz hranu, higijenu i medicinske potrepštine centru Salakovac pomaže Caritas Mostar. Caritas vrhbosanske nadbiskupije radi u kampu Ušivak u Hadžićima dok Caritas BiH svaki mjesec svježim namirnicama, te odjećom i obućom pomaže azilantski centar u Delijašu, Salakovcu, Cazinu i jednim manjim dijelom u BIRA centru. 

BIRA je najmnogobrojniji kamp, s dvije tisuće migranata u BiH, kojeg vodi IOM (Međunarodna organizacija za migracije) zajedno s UNHCR-om i drugim međunarodnim i domaćim organizacijama i agencijama.

Uz pomoć donatora iz mreže Caritasa uspjeli su doprinijeti boljem životu migranata u centru Salakovac, Delijaš kroz opskrbu osnovnim potrepštinama hranom, higijenom, medicinskim uređajima, ali i uređajima koji će popraviti higijenske uvjete kao što su perilice rublja, bojlere, frižidere i električne šporete.

U želji da i centar BIRA dobije bolje uvijete te kako bi praonica rublja u ovom centru nastavila s radom, iz Caritasa pozivaju da svi koji žele dati podršku to i učine preko računa za ovu namjenu.

Svoj doprinos može uplatiti na račun:

Caritas Bosne i Hercegovine/ UniCredit banka

Broj računa za uplate u KM: 338 690 221 206 2902

Broj računa za uplate u EUR valuti

IBAN: BA39 338 690 481 206 3318

SWIFT CODE: UNCRBA 22

Kopirati
Drag cursor here to close