SPKD Prosvjeta

Održan tradicionalni božićni prijem u Ćorovića kući

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' Mostar organiziralo je božićni prijem u Ćorovića kući u Mostaru.
Kultura / Vjera | 08. 01. 2018. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tom prigodom glavni tajnik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva 'Prosvjeta' Goran Kosanić kazao je kako je Božić veliki blagdan pravoslavnog naroda i poručio kako je svo bogatstvo Božića u druženju.

"Ono što trebamo uraditi u ovim trenucima je pružiti ruku jedni drugima, udružiti se jedni s drugima, jednostavno dijeliti ljepotu ovog života s svojim bližnjima, svojim prijateljima, susjedima", kazao je Kosanić.

Od same obnove SPKD 'Prosvjeta' krenula je s organiziranjem božićnog prijema zahvaljujući pokojnom Ratku Pejanoviću.

SPKD 'Prosvjeta' tradicionalno obilazi područja i dodjeljuje pakete humanitarne misije. Uz pomoć Misije bez granica i Crvenog križa grada Mostara obišli su kuće u Mostaru, na Zijemljima, Nevesinju.

"Nismo željeli da tim pokažemo sebe, nego željeli smo da u ovim trenucima treba nekome pomoći, treba pružiti lijepu riječ i pozdrave, ti ljudi trebaju shvatiti da imaju nekoga", kazao je Goran Kosanić. Svečanost u Ćorovića kući je protekla uz prigodan glazbeni program u izvođenju mladih članica SPKUD 'Gusle' Mostar.

SPKD 'Prosvjeta' Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno društvo 'Gusle' Mostar, uz podršku i blagoslov Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar organiziraju večeras od 20 sati u HD "herceg Stjepan Kosača" tradicionalni božićni koncert na kojem nastupa Biljana Krstić i poznati sastav "Bistrik orkestar".

Kopirati
Drag cursor here to close