Druženje

Božićna svečanost u Potocima

Pjesmom, glumom i recitacijom izvođači su pokušali uprisutniti Božju ljubav koja u Isusu dolazi u susret.
Kultura / Vjera | 23. 12. 2019. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji župnog ureda Presvetoga Srca Isusova Potoci, četvrte nedjelje došašća 22. prosinca 2019. godine priređena je božićna priredba-koncert za sve župljane Potoka.

Za ovakve prigode župljanima Potoka posluži velika samostanska dvorana bjelopoljskih časnih sestara, koje uvijek rado ustupe svoj prelijepi i funkcionalni prostor za potrebe župe. 

Foto: PR / Božićna svečanost i druženje u Potocima

U programu je nastupilo 138 župljana: djeca dječjeg vrtića Sv. Klara Potoci (30), dječji župni zbor sastavljen od nižih razreda osnovne škole (68), veliki župni zbor (28), župni tamburaši (12) .

Pjesmom, glumom i recitacijom izvođači su pokušali uprisutniti Božju ljubav koja  u Isusu dolazi u susret. Sami župljani su ostali ugodno iznenađeni lijepo priređenim programom kao i velikim brojem izvođača.

Na završetku programa prisutnima se obratio župnik don Josip Galić pozdravivši sve izvođače i prisutne župljane.

Foto: PR / Božićna svečanost u Potocima

''Jedna od Božićnih poruka jest zajedništvo kojeg je nažalost u ovim modernim vremenima iz mnogo razloga sve manje, a ono nam je tako potrebno jer smo upućeni jedni na druge, ne možemo naprijed jedni bez drugih. Sam naš Bog jest zajednica: Oca, Sina i Duha Svetoga. Iz zajedništva Presvetoga Trojstva proizlazi stvaralačka i uzdržavalačka snaga. Isus koji nam dolazi u susret plod je tog zajedništva. Zajedništvo je plod ljubavi bez koje sve gubi svoj smisao, a ljubav je plod vjere'', kazao je župnik Galić.

Nakon izvedenog programa izvođači i ostali župljani Potoka okupljeni oko župnika i sestara mjesnog samostana ostali su u zajedničkom druženju i čašćenju. 

Foto: PR / Božićna svečanost u Potocima

Na prigodnom božićnom domjenku uz domaće zabavljače posebna harmonikaška atrakcija bila su tri brata Šagolja iz Rodoča, Ivano, Tomislav i Marko.

Kopirati
Drag cursor here to close