Duvno

Blagoslovljena nova župna kuća u Grabovici

Župnik don Blaž ove je nedjelje pozvao generalnoga vikara naših biskupija don Željka Majića, uime mjesnoga biskupa Ratka Perića, da blagoslovi novu župnu kuću
Kultura / Vjera | 22. 10. 2018. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Misijsku nedjelju, 21. listopada 2018., u župnoj crkvi u duvanjskoj Grabovici okupili su se vjernici na misnome slavlju u 11 sati. Više zimski nego jesenji dan ali nije omeo Grabovčane pri dolasku na svetu Misu. Više je razloga za to. Naime već neko vrijeme zajedno sa župnikom don Blažom Ivandom bili su dionici renoviranja župne crkve i gradnje nove župne kuće.

Župnik don Blaž ove je nedjelje pozvao generalnoga vikara naših biskupija don Željka Majića, uime mjesnoga biskupa Ratka Perića, da blagoslovi novu župnu kuću. Na svetoj Misi uza župnika i don Željka u koncelebraciji su bili: o. Jakov Mamić, o. Zvonko Martić, vlč. Ante Ivančić Rimski i vlč. Luka Mamić.

Župni zbor sv. Venancija složno je pjevao i grijao srca prisutnih vjernika. Don Željko je u propovijedi povezao nedjeljno čitanje odnosno Evanđelje sv. Marka (10,35-45), Misijsku nedjelju te razlog današnjega okupljanja, tj. blagoslov župne kuće. Jesmo li spremni postaviti drugoga, potrebitoga ispred sebe, jesmo li spremni ne pitati se uvijek gdje sam ja u svemu tome, da nikada ne tražimo samo svoje mjesto u obitelji, u društvu, na poslu, u župi, nego da i mi damo svoj doprinos svemu tome koliko možemo. Upravo je ova župa po svome darivanju i zajedništvu pravi primjer za to. Zajedno ne može ići sebeljublje i ljubav, nego samo ljubav.

Župna zajednica u molitvi sjetila se svih svojih bivših župnika, osobito bivšega župnika pok. don Marka Lukača čija je obljetnica smrti 22. listopada, piše Cnak.ba.

Župnik don Blaž na kraju svete Mise zahvalio je svim dobročiniteljima na svesrdnoj pomoći i ugradnji u obnovi župne crkve i gradnje župne kuće. Istaknuo je neke podatke vezano za radove u župi. Obnova župne crkve započela je 2015. godina izvana, a iznutra 2016. Godine 2017. započeli su radovi na novoj župnoj kući, a ove 2018. ona je gotovo u potpunosti završena.

Zatim su svećenici i vjernici prešli ispred župne kuće, izmolili blagoslovne molitve a don Željko je blagoslovio župne prostorije. Svi su nakon toga ostali u druženju, razgovoru i obilasku nove župne kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close