Misno slavlje

Blagaj: Zajedništvo ljubavi u tajni Presvetoga Trojstva

Kao što je već postala tradicija da misno slavlje svake godine predvodi mladomisnik.
Kultura / Vjera | 30. 05. 2018. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 27. svibnja, tradicionalno i veoma svečano, u nazočnosti brojnih vjernika, u Blagaju proslavljena je svetkovina Presvetoga Trojstva. Misno slavlje predvodio je ovogodišnji mladomisnik don Marin Krešić, koji je na službi u župi Gradina, uza suslavlje župnika don Nikole Menala i kapelana don Ivana Bijakšića.

Kao što je već postala tradicija da misno slavlje svake godine predvodi mladomisnik, tako je tradicija i da pjevanje tijekom svete Mise animira zbor studenata Teološko-katehetskoga instituta zajedno s njihovim voditeljem don Nikom Luburićem.

''Propovjednik je u homiliji govorio o otajstvu Presvetoga Trojstva. S Presvetim Trojstvom započinjemo svaku molitvu, pobožnost, svetu Misu govoreći: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Ono je također protkano u svim svetim sakramentima, ono je dio njih. Otac, Sin i Duh Sveti kroza sakramente potiču vjernike na još tješnju povezanost s Bogom. Ta povezanost vjernika očituje se u svjedočenju vjere u konkretnoj stvarnosti. Kada si s Bogom, onda si ponizan, a kada si samo sa sobom, onda ti oholost priječi u vježbanju poniznosti'', navedeno je na stranici Crkve na kamenu.

Na kraju slavlja predvoditelju misnoga slavlja na dolasku zahvalio je župnik don Nikola, čestitavši svim hodočasnicima i župljanima svetkovinu Presvetoga Trojstva, te je ujedno zahvalio don Niki Luburiću. Ovo je svečano misno slavlje bilo izraz zajedništva i ljubavi župne zajednice i Bune i Blagaja, a koje je sjedinilo Presveto Trojstvo.

Trodnevnica uoči svetkovine Presvetoga Trojstva, naslovnika župe i župne crkve u Blagaju, kojom su se vjernici duhovno pripravljali za proslavu, započela u četvrtak 24. svibnja, najprije pobožnošću u 17,30 sati, a zatim je slijedila sveta Misa u 18 sati, piše Crkva na kamenu.

U ovome Gospinu mjesecu bit će zabilježeno mnogo događanja iz ove župe: vjeronaučna olimpijada, proslava svetkovine Presvetoga Trojstva, Tijelovo i sveta krizma u župi. Može se reći da je sve ovo jedna velika priprava za nadolazeću svečanost – posvetu crkve na Buni koja je predviđena 1. srpnja 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close