Banja Luka

Biskupi o koronavirusu: Prihvatiti upute koje daju epidemiolozi

Kazao je pak da biskupi nisu stručnjaci za sprječavanje širenja virusa, te da jedino mogu prihvatiti upute koje daju epidemiolozi i drugi stručnjaci.
Kultura / Vjera | 03. 03. 2020. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: KTA / Konferencija za novinare BK BiH

Na konferenciji za novinstvo koja je održana u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci govorili su predsjednici Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije kardinal Vinko Puljić i nadbiskup Želimir Puljić.

Osim što su govorili o aktualnostima na jednodnevnom XXII. redovitom zajedničkom zasjedanju BK BiH i HBK, bilo je riječi i o koronavirusu.

Na novinarski upit, postoje li na razini mjesnih Crkava preporuke u vezi s pojavom korona virusa po uzoru na druge mjesne Crkve koje su to učinile proteklih dana, kardinal Puljić kazao je da u prijepodnevnom dijelu zasjedanja o tome nije bilo riječi pa može govoriti o tome samo u osobno ime.

Izrazio je zahvalnost Bogu što u BiH nije zavladala panika radi te globalne pojave.

''Mislim da je u svjetskoj javnosti previše panike. Ta bolest jeste ozbiljna, ali, koliko pamtim, bilo je i do sada raznih pandemija'', istaknuo je kardinal Puljić koji je izrazio mišljenje da ima previše panike i u dijelovima svijeta gdje nije bilo zabilježenih slučajeva.

Kazao je pak da biskupi nisu stručnjaci za sprječavanje širenja virusa, te da jedino mogu prihvatiti upute koje daju epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Kopirati
Drag cursor here to close