Livno

Biskup krstio sedmo dijete obitelji Kasalo

Biskup banjolučki Franjo Komarica u Livnu je krstio malu Luciju, sedmo dijete Kazimira i Stanislave Kasalo.
Kultura / Vjera | 29. 10. 2018. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskup banjolučki Franjo Komarica predslavio je 27. listopada u župnoj crkvi Svih Svetih u Livnu koncelebriranu misu i pod njom krstio malu Luciju, sedmo dijete Kazimira i Stanislave Kasalo.

Koncelebrirali su livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja i župni vikar fra Ivan Mijatović. Ovaj je događaj okupio rodbinu, prijatelje i župljane, a na početku mise župnik je iskazao radost zbog ovog događaja i izrazio zahvalnost Bogu i obitelji te biskupu, piše Nedjelja.ba.

''Danas je doista sretan i blagoslovljen dan za Vas i Vašu brojnu blagoslovljenu, obitelj. Malena Vaša kćerkica Lucija je danas – kao i Vi i druga Vaša draga dječica: Viktorija, Anamarija, Mia-Sara, Vlado, Stipe i Jelena – sakramentom sv. krštenja postala članom Božjeg izabranog naroda – Kristove Crkve'', naveo je u svojoj čestitci mons. Komarica koji je u propovijedi pohvalio veliko pouzdanje u Boga supružnika i njihovu spremnost da odgovore na Božje povjerenje i donesu na svijet svako dijete koje im Gospodin povjeri.

I župnik je za obitelj iz livanjskog iz prigradskog naselja Suhač imao riječi hvale. ''Ova obitelj je primjer hrabrosti i primjer da se život stavlja u Božje proviđenje, da se i u ovim vremenima može živjeti od rada svojih ruku – obitelj se bavi stočarstvom. To je najbrojnija obitelj u livanjskom kraju – u kući ih živi 16: dvojica braće sa suprugama, 10 djece i roditeljima. Obitelj njeguje tradicionalne katoličke vrijednosti'', rekao je župnik.

Posebnu svečanost ovom nesvakidašnjem slavlju dala je grupa vjeronaučne djece iz osnovne škole svojim pjevanjem i sviranjem pod vodstvom s. Blanke Jeličić. Svoj doprinos dala su i djeca obitelji Kasalo – biskupovu čestitku pročitala je Viktorija, Anamarija čitala poslanicu dok su ostali ministrirali. Na kraju su biskup i župnik darovali obitelj koja je njima na dar dala svoj domaći sir.

Kopirati
Drag cursor here to close