Priznanja

Biskup Komarica dobitnik nagrade 'Dr. Elemer Hantos'

Riječ je o prestižnoj nagradi koju su do sada dobili Vaclav Havel, Erhard Busek, Vesna Pusić zajedno s Jadrankom Kosor, Goran Svilanović, Monica Marcovei, Georg Soros...
Kultura / Vjera | 17. 06. 2019. u 11:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjolučki biskup mons. Franjo Komarica dobitnik je nagrade "Dr. Elemér Hantos" Zaklade srednje Europe za 2018. godinu, a svečanost uručenja bit će upriličena u utorak, 18. lipnja, u svečanom salonu Gradske vijećnice u Sarajevu s početkom u 11 sati. 

Riječ je o prestižnoj nagradi koju su do sada dobili Vaclav Havel, Erhard Busek, Vesna Pusić zajedno s Jadrankom Kosor, Goran Svilanović, Monica Marcovei, Georg Soros, Rudolf Chmel, Georgy Konrad, Adam Michnik, Stefan Messmann i Tibor Tajti, javila je Katolička tiskovna agencija BiH. 

"Odabir nije bio težak. Biskup Komarica simbol je moralnog autoriteta, osobe koja želi poticati toleranciju, zaštitu žrtava i povratak prognanih. Djeluje u iznimno teškim uvjetima, ali zaslužio je poštovanje svih, čak i svojih neprijatelja", navodi su u priopćenju Zaklade srednje Europe. 

Dodaje se kako je dodjela ove nagrade jasna poruka protiv mržnje, a za suživot, protiv zločina, a za budućnost, te znak optimizma i vjere u napredak Bosne i Hercegovine. 

Kopirati
Drag cursor here to close