Zazvao blagoslov

Bešlić iz zagrebačke bolnice čestitao biskupu Paliću

Poštovani biskupe Petre, uz riječi čestitke, zazivam Božji blagoslov da Vas Marija – Majka Crkve i Vaš zaštitnik sveti Petar prate u odgovornoj pastirskoj službi, napisao je Bešlić
Kultura / Vjera | 14. 09. 2020. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uputio je u ponedjeljak čestitku biskupu Petru Paliću koji je preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Čestitku prenosimo u cijelosti.

''Preuzvišeni oče biskupe Petre!

Sveti Otac imenovao Vas je novim mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanjskim, nasljednikom biskupa Ratka.

U povodu preuzimanja te časne i odgovorne dužnosti želim Vam da svojim stečenim iskustvom kao biskup budete dobar upravitelj svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima naše biskupija u koje Vas Providnost šalje. Kao gradonačelnik Mostara iskreno se radujem i našoj budućoj suradnji na dobro Naroda Božjega.

Poštovani biskupe Petre, uz riječi čestitke, zazivam Božji blagoslov da Vas Marija – Majka Crkve i Vaš zaštitnik sveti Petar prate u odgovornoj pastirskoj službi Te ovim putem upućujem riječi isprike što zbog boravka u bolnici u Zagrebu neću moći biti nazočan svečanosti preuzimanja dužnosti.

Sretno i blagoslovljeno Vam bilo'', napisao je Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close