Novi muftija banjolučki Nusret ef. Abdibegović

'Banjalučki biskup uživa veliki ugled među muslimanskim vjernicima'

Ef. Abdibegović je izrazio spremnost na zajedničku suradnju oko izgradnje pozitivne atmosfere među građanima Banje Luke i na području banjolučkog muftijstva i biskupije.
Kultura / Vjera | 29. 03. 2019. u 12:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zalaganje za sve ljude

Ef Abdibegović je izrazio spremnost na zajedničku suradnju oko izgradnje pozitivne atmosfere među građanima Banje Luke i na području banjolučkog muftijstva i biskupije.

Tijekomjučerašnjeg sastanka, izrazio je zahvalnost biskupu za dosljedno zalaganje za sve obespravljene ljude u BiH i za raznu pomoć koju je zajedno sa svojim suradnicima pružao tijekom rata i u poratnom vremenu također i brojnim muslimanima. 

Mons. Komarica je zahvalio muftiji Abdibegoviću za dolazak u Banjalučki ordinarijat te izrazio želju za konstruktivnom suradnjom s njim i sa svima kojima je na srcu mirna i sigurna budućnost svih ljudi kojima je Bosna i Hercegovina domovina.

Nastavak suradnje

Spomenuvši dobru međusobnu suradnju tijekom i nakon rata oko pomaganja ljudima u njihovim različitim nevoljama i potrebama, biskup Komarica je izrazio nadu da će se ta suradnja ubuduće još intenzivirati.

Iznio je želju da i u Banja Luci aktivnije djeluje Međureligijsko vijeće, slično kao i u Sarajevu, što je biskup srdačno pozdravio.

Bio je to prvi susret banjolučkog biskupa Komarice i banjolučkog muftije Abdibegovića, od kako je muftija preuzeo tu službu u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close