Salem ef. Dedović

Bajramski prijam kod mostarskog muftije: Posvetimo se obitelji i okrenimo lica jedni prema drugima

Mostarski muftija Salem ef. Dedović istaknuo je kako se moramo više posvetiti obitelji i okrenuti lica jedni prema drugima.
Kultura / Vjera | 15. 06. 2018. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski muftija u petak je u Studentskom hotelu upriličio bajramski prijam kojem su nazočile brojne istaknute osobe iz javnog, društvenog i vjerskog života s područja Muftijstva i grada Mostara.

Muftija je posebno uputio izraze poštovanja predstavnicima Srpske pravoslavne i Katoličke crkve. Istaknuvši značaj ramazanskog posta i moralne nadgradnje koje mubarek mjesec sa sobom donosi muftija Dedović je izrazio nadu da će iste te duhovne vrijednosti prožimati ljudska srca i nakon Bajrama.

Foto: Bljesak.info / Bajramski prijem 
Foto: Bljesak.info / Bajramski prijem 

"Drago mi je što vas mogu pozdraviti u ovom svečanom trenutku ovdje na terasi našeg Studentskog hotela u ovom predvečerju na kraju prvog dana Mubarek Bajrama iskazujući vam zahvalnost jer ste došli podijeliti ovu sreću i radost s nama. Bajram dolazi kao vrhunac Ramazana mjeseca pobožnosti i predanosti mjeseca dobročinstva i plemenitosti. Osnaživanjem svijesti o Bogu kroz post i druge ibadete ramazana promišljali smo drukčije i naše stvarnosti, naše obaveze koje imamo prema samima sebi, prema našim obiteljima, rodbini, susjedima, prijateljima i općenito o svim ljudima i čitavom svijetu. Stoga smo bili jače i iskrenije posvećeni potrebama drugih ljudi s kojima dijelimo sudbinu života na planeti Zemlji. Naše misli bile su otvorenije, prisnije i upućenije prema svima'', kazao je u svom obraćanju mr. Salem ef. Dedović i dodao kako moramo više se posvetiti obitelji i da okrenemo lica jedni prema drugima. 

"Potrebni su nam trenuci i posvećenosti obitelji, potrebni su nam trenuci posvećeni našim malim lokalnim zajednicama i jako nam je potrebno okretanje lica jednih prema drugima bez obzira kojem Bogu se molili", zaključio je mostarski muftija. 

Foto: Bljesak.info / Bajramski prijem 

Ovogodišnji Bajram namaz za područje Mostarskog muftijstva klanjan je u džamiji Osman paše Resulbegovića u Trebinju. Tom prilikom mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović upozorio je vjernike da čuvaju osobno i kolektivno dostojanstvo i da budu spremni ponijeti sva iskušenja koja im se dogode, jer ona, kako je rekao, čeliče ljudski karakter i odlučnost.

''Traženje krivice u drugima i bavljenje onim što niti je u obavezi, a niti u potrebi jednog čovjeka, samo mu oduzima energiju i snagu koju je bilo korisnije usmjeriti u vlastitu nadogradnju i poboljšanje samog sebe, svoje obitelji i svoga okruženja'', istaknuo je muftija mostarski.

Kopirati
Drag cursor here to close