''Otac domovine''

Svetom misom obilježava se 122. obljetnica smrti Ante Starčevića

Inače, Ante Starčević (1823.-1896.) bio je političar, filozof i književnik te utemeljitelj moderne hrvatske državotvorne ideologije.
Kultura / Vjera | 27. 02. 2018. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U spomen na 122. obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u srijedu, 28. veljača 2018. godine, s početkom u 18 sati služit će se Sveta misa.

Inače, Ante Starčević (1823.-1896.) bio je političar, filozof i književnik te utemeljitelj moderne hrvatske državotvorne ideologije. Svojim djelima i političkim radom utemeljenim u povijesnom hrvatskom državnom pravu, Ante Starčević je u Hrvatskom saboru položio teorijske osnovice moderne hrvatske nacionalne države. Svojim dosljednim zauzimanjem za demokratska narodna prava, u narodu je još za života stekao ugled - oca Domovine, navodi se u priopćenju.

Organizatori obilježavanja ove obljetnice – Hrvatska stranka prava BiH tvrdi da, moramo naučiti kako nitko od onih koji nude recepte što isključuju pravaštvo i pravaški nauk zapravo ne misli dobro hrvatskom narodu jer sloboda hrvatskoga naroda i neovisna hrvatska država kao uvjet postojanja i ostvarenja svih sloboda, ujedno i uvjet mira i suradnje među narodima i državama u ovome dijelu Europe, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close