Katedrala Marije Majke Crkve

Biskup Petar Palić preuzima službu mostarsko-duvanjskog biskupa na blagdan Uzvišenja sv. Križa

Dogovorom dosadašnjega rezidencijalnog biskupa Perića i novoimenovanog biskupa Palića crkveni čin primopredaje službe predviđen je za blagdan Uzvišenja Svetoga Križa
Kultura / Vjera | 03. 09. 2020. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskup Petar Palić preuzima službu mostarsko-duvanjskog biskupa na blagdan Uzvišenja sv. Križa - KTA

Biskup Petar Palić Mostar, 14. rujan 2020. Biskup Petar Palić preuzet će službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije na blagdan Uzvišenja sv. Križa, na obljetnicu posvete mostarske katedrale Marije Majke Crkve i na obljetnicu biskupskog ređenja biskupa Ratka Perića u ponedjeljak, 14. rujna 2020. Odlukom pape Franje, objavljenom na spomendan sv.

Biskup Petar Palić preuzet će službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije na blagdan Uzvišenja sv. Križa, na obljetnicu posvete mostarske katedrale Marije Majke Crkve i na obljetnicu biskupskog ređenja biskupa Ratka Perića u ponedjeljak, 14. rujna 2020.

Odlukom pape Franje, objavljenom na spomendan sv. Benedikta, 11. srpnja 2020. mons. Ratku Periću usvojena je molba za odreknućem od biskupske službe zbog navršene kanonske dobi, a mons. Petar Palić, biskup hvarski, imenovan je biskupom Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze, prenosi KTA.

Dogovorom dosadašnjega rezidencijalnog biskupa Perića i novoimenovanog biskupa Palića crkveni čin primopredaje službe predviđen je za blagdan Uzvišenja Svetoga Križa i svetkovinu obljetnice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve, 14. rujna 2020. za vrijeme Svete mise u 11 sati.

Na uočnicu, 13. rujna s početkom u 19 sati bit će upriličena svečana akademija u velikoj dvorani novoizgrađena Biskupijskoga kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića "Pođite i propovijedajte".

Kopirati
Drag cursor here to close