Mostar

Mostar: Gradimo svijet mira i solidarnosti

Neprestano možemo popravljati i mijenjati sami sebe. To su putevi pridobivanja božje milosti i njegova oprosta, i tim putevima valja nam ustrajno i iskreno hoditi
Kultura / Vjera | 05. 06. 2019. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu ramazanskog Bajrama, muftija mostarski Salem ef. Dedović upriličio je prijem za zvanice iz vjerskog, kulturnog, političkog i obrazovnog života Mostara i Hercegovačko - neretvanske županije.

"Blagdansko vrijeme je dragocjena prilika da pokažemo međusobnu solidarnost i razumijevanje, prilika za iskazivanje potrebe mira i pomirenja u uzburkanom svijetu", kazao je između ostaloga Dedović.

Poruke zahvale i mira uputio je uime Srpske pravoslavne crkve iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović. "Ovi dani trebaju biti poticaj šta treba da radimo kroz čitav život i sve dane koji dolaze, promotori mira, ljubavi i tolerancije", naveo je Pavlović između ostaloga.

Prisutne je prigodnim riječima pozdravio i zamjenik provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Iko Skoko. Čestitku povodom Bajrama, pismenim putem je uputio i biskup Ratko Perić.

"Istinska vjera ljude okuplja na zajedničkom temelju u ljubavi prema Bogu, zajedničkoj posvećenosti prema općem dobru i blagostanju. Srca i duše treba da otvorimo, ona neće osiromašiti ako ih budemo otvorili i za sebe i za druge. Time ćemo biti bogatiji, potpuniji i zadovoljniji", istaknuo je mostarski muftija.

"Trebamo biti odlučni da gradimo svijet mira i solidarnosti, svijet u kojem bi trebalo biti mjesta za sve i dovoljno božjih blagodati za sve. Post nas je izgrađivao i upotpunjivao u svakom pogledu, kao vjernike i kao ljude koji poštuju i žive vrijednosti vremena, vrijednosti reda, rada, sistema kulture.

Neprestano možemo popravljati i mijenjati sami sebe. To su putevi pridobivanja božje milosti i njegova oprosta, i tim putevima valja nam ustrajno i iskreno hoditi nadajući se spasu i uspjehu od Boga jedinoga", naveo je muftija.

Nakon govora druženje je nastavljeno u prostorijama Studentskog centra 'Mostar' uz prigodan domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close