Kupovina nekretnine

Islamska zajednica dobiva prostorije za sjedište u Sjevernoj Americi

Reisu-l-ulema je pohvalio dosadašnji angažman svih članova Zajednice u Sjevernoj Americi i njihovih imama
Kultura / Vjera | 12. 10. 2018. u 15:16 Bljesak.info
Kopirati

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se sa muftijom Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudinom ef. Ćemanom.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muftija je reisu-l-ulemu informirao o aktivnostima Islamske zajednice u Sjevernoj Americi i planovima za budućnost. Kao posebno značajnu aktivnost naveo je skoro kupovanje prostorija sjedišta muftije u Washington DC-u.

Muftija Ćeman je naglasio da će stavljanje u funkciju ovih reprezentativnih i višenamjenskih prostorija predstavljati bitan iskorak u pozicioniranju Bošnjaka u američkom društvu, ali i jačanju odnosa između Islamske zajednice u BiH i Sjedinjenih Američkih Država, navedeno je u priopćenju iz Islamske zajednice BiH.

Reisu-l-ulema je pohvalio dosadašnji angažman svih članova Zajednice u Sjevernoj Americi i njihovih imama ne samo na polju očuvanja islamskog i bošnjačkog identiteta nego je od muftije zatražio da im se u ime Bošnjaka u matici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zahvali na kontinuiranoj podršci i učešću u svim akcijama koje Zajednica provodi u domovini i dijaspori.

Kopirati