Banja Luka

Hrvatski dužnosnici s biskupom Komaricom o nastavku pomoći

Sugovornici su razgovarali i o realizaciji projekata održivog povratka i nastavka stambenog zbrinjavanja putem obnove porušenih domova Hrvata na području entiteta Republike Srpske.
Kultura / Vjera | 24. 01. 2019. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić zajedno s više vladinih dužnosnika susrela se u četvrtak u Banja Luci s biskupom Franjom Komaricom i drugim dužnosnicima Hrvata u Republici Srpskoj najavivši nastavak potpore za projekte tamošnjih Hrvata.

Kako su izvijestili iz ureda hrvatskog potpredsjednika Republike Srpska Josipa Jerkovića, tijekom sastanka razgovaralo se o realizaciji više započetih i planiranih projekata koji se odnose na unapređenje kvaliteta života Hrvata banjolučke regije.

Dodaje se kako su sugovornici razgovarali i o realizaciji projekata održivog povratka i nastavka stambenog zbrinjavanja putem obnove porušenih domova Hrvata na području entiteta Republike Srpske.

Uz predstavnike Banjolučke biskupije, sastanku su nazočili u ime dopredsjednika RS Josipa Jerkovića, savjetnik Dragan Juričević.

Uz državnu tajnicu Bušić na sastanku su sudjelovali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, te predstavnica ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Stela Arneri, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close