Crkva sv. Petra i Pavla

Brat Richard iz Taizéa posjetio Mostar i Sarajevo

Mladi iz Mostara već oko dvadeset godina sudjeluju na susretima koji se ljeti organiziraju u Taizéu, a uz Novu godinu u velikim europskim gradovima.
Kultura / Vjera | 23. 04. 2018. u 19:59

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je u ponedjeljak posjetio brat Richard, redovnik Zajednice iz Taizéa u Francuskoj. Molitva i susret s bratom održana je u kapelici crkve sv. Petra i Pavla. Zajednica već više desetljeća organizira susrete za mlade na kojima sudjeluju kršćani iz Europe, ali i drugih dijelova svijeta.

Mladi iz Mostara već oko dvadeset godina sudjeluju na susretima koji se ljeti organiziraju u Taizéu, a uz Novu godinu u velikim europskim gradovima.

Osim Mostara, brat Richard je posjetio i Sarajevo gdje je održao predavanje o Zajednici iz Taizéa studentima na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a u petak 19. travnja predvodio molitvu u kapelici sv.Ivana Pavla II., u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Na molitvi je bilo prisutno oko 20 mladih, vršnjačkih edukatora i volontera pri projektu Koračajmo zajedno, bogoslova s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, te mladih iz Sarajeva koji su prethodnih godina posjećivali Taize. Po završetku molitve, mladi su imali priliku razgovarati s bratom Richardom o zajednici Taize te njihovim iskustvima koje su doživjeli na susretima ovoga tipa.

U subotu 20. travnja brat Richard je posjetio i Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski gdje se susreo s voditeljem Centra, pravoslavnim svećenikom Mladenom Drobnjakom i volonterima koji su ga upoznali s aktivnostima koje realiziraju te suradnji s NCM Ivan Pavao II.

Kopirati
Drag cursor here to close