Bratsko ozračje

Biskup Perić primio episkope Grigorija i Dimitrija

Razgovor je protekao u bratskom ozračju dotičući se suvremenih tema, osobito fenomena iseljenja brojnih vjernika-članova i jednoga i drugoga naroda u zapadne zemlje.
Kultura / Vjera | 12. 08. 2018. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 10. kolovoza 2018., dosadašnji zahumsko-hercegovački i primorski episkop Grigorije Durić zajedno s novoizabranim episkopom iste Eparhije Dimitrijem Rađenovićem susreo se s biskupom Ratkom Perićem na Ordinarijatu u Mostaru. U pratnji episkopâ bio je mostarski paroh o. Radivoje Krulj, mostarsko-nevesinjski namjesnik.  

Episkop Grigorije na proljetnom zasjedanju Arhijerejskoga sabora  Srpske pravoslavne Crkve (SPC) 9. svibnja 2018. izabran je za arhijereja Eparhije ili Dijeceze Frankfurtske i sve Njemačke. Ustoličenje je zakazano za 16. rujna ove godine u Düseldorfu.

Istoga dana u svibnju izabran je za zahumsko-hercegovačkoga episkopa jeromonah Dimitrije Rađenović, nastojatelj manastira u Dužima kod Trebinja. A sveta liturgija hirotonije i intronizacija predviđena je za 23. rujna u sabornom hramu Preobraženja Gospodnjega u Trebinju. Obrede predvodi srpski patrijarh Irinej Gavrilović.

Biskup je Ratko uputio pisane čestitke novoizabranim Arhijerejima 14. svibnja ove godine.

Novoizabrani episkop Dimitrije ovom je prilikom uručio biskupu pozivnicu za prisustvovanje njegovoj episkopskoj hirotoniji, na čemu je biskup iskreno zahvalio, stoji u priopćenju Mostarsko-duvanjska biskupije.

Razgovor je protekao u bratskom ozračju dotičući se suvremenih tema, osobito fenomena iseljenja brojnih vjernika-članova i jednoga i drugoga naroda u zapadne zemlje. Svi svjesni, i episkopi i biskup, da Duh Sveti svakomu svom apostolu, poput sv. Pavla, u svakom gradu jamči da ga čekaju okovi i nevolji, ali i Duhova velika milost.

Kopirati
Drag cursor here to close