Povratak

65.000 KM za obnovu župne crkve u Doboju i Bosanskom Brodu

Realizacija ova dva projekta ima veliki značaj za Hrvate u Doboju i Bosanskom Brodu
Kultura / Vjera | 04. 06. 2018. u 15:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske (RS) osiguralo je 65.000 KM za obnovu župne crkve u Doboju (župa Foča) i župne kuće u Novom Selu kod Bosanskog Broda.

Resorni ministar Davor Čordaš potpisao je danas ugovore o realizaciji ova dva projekta sa fra Jozom Gogićem, župnikom u župi Srca Marijina u Foči kod Doboja i vlč. Slavišom Stavnjakom, župnikom u župi Presvetog Srca Isusova u Novom Selu.

 ''Ove dvije župe su među prvim župama na području Posavine u kojima je počeo proces povratka i obnove. Upravo su župni uredi Srca Marijina u Foči kod Doboja i Presvetog Srca Isusova u Novom Selu prvi obnovljeni 1999. i 2000. godine, što je bio prvi znak da se crkva vraća na ove prostore i jaka poruka povratnicima. Želja nam je da se žar i volja koju su ljudi imali tada ne ugasi, i da se današnje generacije ako već ne žive ovdje, stalno vraćaju i dolaze'', rekao je Čordaš.

 I Gogić i Stavnjak su naglasili da realizacija ova dva projekta ima veliki značaj za Hrvate u Doboju i Bosanski Brodu, priopćeno je iz entitetskog Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe.

Sredstava su izdvojena u okviru redovnog Programa rješavanja problema raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica za 2018. godinu, a s ciljem podrške projektima održivog povratka


Kopirati
Drag cursor here to close