Veliko biskupijsko hodočašće

1.500 Hercegovaca hodočastilo blaženom Alojziju Stepincu

Biskupijskim hodočašćem željela se pokazati crkvena povezanost Crkve u Hrvata gdje se god nalazili.
Kultura / Vjera | 03. 03. 2018. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Zagrebačka nadbiskupija / Biskupijsko hodočašće iz Hercegovine u Zagreb

Prvo zajedničko hodočašće vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Zagrebu okupilo oko 1.500 vjernika iz Hercegovine.

''Bože, ugodnik tvoj Alojzije dragovoljno je uzeo i nosio svoj križ za tvojim sinom Isusom. Daj da i mi, svatko prema svome staležu, tvojom pomoći nosimo svoj svakodnevni križ boreći se za svoje mjesto u domovini, razvijajući obitelji, čuvajući zakoniti ženidbeni život, ostajući u duhovnome zvanju'', istaknuo je biskup Ratko Perić predvodeći euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupom Ivanom Šaškom, provincijalom hercegovačkih franjevaca fra Miljenkom Štekom i tridesetak svećenika, u sklopu prvog zajedničkog hodočašća vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, javlja Hrvatski katolički radio.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija / Biskupijsko hodočašće iz Hercegovine u Zagreb

Biskupijskim hodočašćem, u kojemu je sudjelovalo oko 1.500 vjernika iz Hercegovine, a kojima su se priključili članovi njihovih obitelji nastanjeni u Zagrebu i okolici, željela se pokazati crkvena povezanost Crkve u Hrvata gdje se god nalazili.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija / Provincijal Šteko, biskupi Šaško i Perić

Uz to što je Nedjelja solidarnosti i zajedništva Crkve u Hrvatskoj s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, bit će to ujedno, kako je istaknuo vlč. Majić, i Nedjelja solidarnosti Crkve u Bosni i Hercegovini – molitvom i djelima ljubavi nastojat će se potpomoći župe koje su u zadnjem ratu opustošene i gdje župnici imaju manje od 200 vjernika, a takvih je puno u Bosni i Hercegovini. 

Kopirati
Drag cursor here to close