Izložba radova

Znakovi Vesne Vuga Sušac privukli Mostarce u Galeriju "Rondo"

''Ovaj ciklus je posvećen mom pokojnom profesoru Nikoli Vučkoviću i prvi put je predstavljen u Širokom Brijegu u Galeriji "NV" za njegovu godišnjicu smrti'', istaknula je Vuga Sušac.
Kultura / Umjetnost | 07. 10. 2021. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba iz ciklusa pod nazivom "Znakovi", kiparice Vesne Vuga Sušac, otvorena je u četvrtak navečer u Galeriji "Rondo" u Mostaru.

Kako je kazala autorica izložbe Vesna Vuga Sušac, aluminijskim i jednostavnim formama htjela je privući gledatelja da meditira i kontemplira.

Foto: Bljesak.info / Otvorena izložba 

''Ovo bi bili neki radovi koji propituju život i smrt. U biti, ovaj ciklus je posvećen mom pokojnom profesoru Nikoli Vučkoviću i prvi put je predstavljen u Širokom Brijegu u Galeriji "NV" za njegovu godišnjicu smrti'', istaknula je Vuga Sušac.

Povjesničarka umjetnosti Danijela Ucović, koja je napisala stručni osvrt na radove, izjavila je kako svojim gotovo dvodimenzionalnim skulpturama Vesna govori svojim standardnim jezikom, ali da se stilski više primaknula neoplasticizmu i geometrijskoj apstrakciji.

Foto: Bljesak.info / Otvorena izložba 

''Na početku, ova djela izgledaju minimalistički određena gotovo bauhausovski stilom. Međutim, kada se malo bolje pogleda, vidi se da imaju jednu metaforu i upravo zato njezina djela treba gledati s dvije razine. Jedna je likovna i estetska, a druga je idejna i metaforična'', kazala je Ucović.

Foto: Bljesak.info / Otvorena izložba 

Navela je kako njezina djela imaju potpriču te da izlaze iz duboke emocije.

Vesna Vuga Sušac rođena 1976. godine u Mostaru gdje se školovala, završila gimnaziju i Pedagoški fakultet. Diplomirala je kiparstvo na ALU u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine u klasi prof. Nikole Vučkovića.

Poslijediplomski studij završila je 2011. godine na ALU Sarajevo u klasi prof. Mustafe Skopljaka, kiparski odjel, na temu "Vizualno-likovni govor kroz prizmu dječjeg i umjetničkog izražavanja" uz mentorstvo prof. dr. Sadudina Musabegovića.

Foto: Bljesak.info / Otvorena izložba 

Trenutno pohađa doktorski studij "Ars Sacra" na ALU Sveučilišta u Mostaru. Članica je ULUBiH-a, DHLU-a i ULU En Face.

Izlagala je na petnaest samostalnih i više skupnih i selektivnih izložbi u BiH i inozemstvu. Sudjelovala je na mnogim likovnim kolonijama i humanitarnim izložbama.

Foto: Bljesak.info / Otvorena izložba 
Kopirati
Drag cursor here to close